Websites over gedrag
Bent u op zoek naar betrouwbare informatie over het gedragsprobleem van uw dier? Bezoek dan een van websites over gedrag. De inhoud van deze websites is door Tinley-therapeuten geschreven en wordt geregeld aangevuld en vernieuwd.
Mijn kat is onzindelijk![]() Als uw kat in huis plast, kan het zijn dat uw kat onzindelijk is en zijn behoefte doet op een andere plek dan de kattenbak. Maar het kan ook betekenen dat uw kat zijn omgeving markeert met urine. Beide problemen zijn zeer vervelend maar gelukkig wel oplosbaar. Op de website www.mijnkatisonzindelijk.nl vindt u informatie over onzindelijkheid en markeergedrag, en kunt u lezen wat u er aan kunt doen.
|
Mijn kat is agressief![]() Een kat die agressie vertoont kan voor flink wat problemen zorgen. Het komt zelfs voor dat een eigenaar zich niet meer veilig voelt in zijn of haar eigen huis. Ook agressie tussen katten onderling komt veelvuidg voor. Op de website www.mijnkatisagressief.nl vindt u informatie over agressie bij katten en kunt u lezen wat u er aan kunt doen.
|
Mijn kat is bang![]() Angst is een pijnlijk gevoel van onbehagen en dreigend gevaar. Dit gevoel zorgt ervoor dat de kat riskante en onplezierige situaties vermijd. In veel gevallen is dit dus handig om te kunnen overleven. Het wordt echter een probleem als de angst heel groot is of als het onmogelijk is om te ontsnappen aan de angstopwekkende situatie. Op de website www.mijnkatisbang.nl vindt u informatie over angst bij katten en kunt u lezen wat u er aan kunt doen.
Mijn hond is bang![]() Angst is er in gradaties. Als we alle vormen van angst langs een meetlat van 1 tot 10 leggen dan treffen we op 1 de hond die wat onzeker is en vinden we op 10 de hond die in paniek, met de staart tussen de poten, wegvlucht. Al deze vormen van angst hebben gemeen dat de hond de prikkel die de angst opwekt wil vermijden. Op de website www.mijnhondisbang.nl leest u meer over angst bij honden en vindt u praktische tips.
|
Mijn hond is dominant![]() Dominantie; een veel gehoorde kreet waar een diversiteit aan problemen achter schuil gaat. Van de hond die vecht in het park tot de hond die gromt naar de eigenaar. Slechts zelden betreft het echter een zogeheten dominantie-probleem. Op de website
www.mijnhondisdominant.nl leest u alles over dominantie, maar vooral ook over mogelijke andere oorzaken voor agressieproblemen. Kinderen en dieren![]() Vriendschap tussen kinderen en dieren kan mooi zijn. Maar het gaat helaas niet altijd vanzelf. Zeker jonge kinderen hebben voorbeeldgedrag en aanwijzingen van ouders en andere volwassenen nodig om te beseffen dat ook een dier pijn en emoties kent. De website www.kinderenendieren.nl geeft informatie over omgangsregels tussen kind en dier.
|
Mijn papegaai bijt![]() Papegaaien kunnen om verschillende redenen bijten.
Sommige bijtincidenten zijn aangeboren en andere zijn aangeleerd. Vaak worden papegaaien gedwongen tot bijten, uit angst of uit zelfverdediging. Ook kan een papegaai door frustratie agressief worden. Op de website www.mijnpapegaaibijt.nl leest u waarom papegaaien soms bijten en wat u er aan kunt doen. |
Mijn paard is bang![]() Alert zijn en vluchten voor dreigend gevaar waren belangrijke eigenschappen voor de wilde voorouder van het hedendaagse paard. Ondanks dat ons
'gedomesticeerd' paard niet hoeft te vluchten voor predators als wolven is het gedrag nog steeds aanwezig in het paard. In onze dagelijkse omgang met het paard kan angst vervelende en gevaarlijke situaties opleveren. Op de website www.mijnpaardisbang.nl vindt u meer informatie over angst bij paarden. |